Homemade English Pie’s

De horecaman die o.a. jaren geleden het “lekkerste broodje warme beenham” introduceerde
gaat tegenwoordig door het leven als “de PieMan”. Eind 2009 startte Sven Brink samen met zakelijk partner Robert Jonk het succesvolle PieMan.

De Pie

Voor alle liefhebbers van (h)eerlijk hartig heeft PieMan een zeer smaakvolle English Pie ontwikkeld met een ambachtelijke uitstraling. De vulling bestaat uit zorgvuldig gekozen smaakcombinaties van pure én verse ingrediënten. Daaromheen een jasje van krokant gebakken bladerdeeg bereid met echte roomboter. De pie, die te verkrijgen is in diverse smaken, is een prima snack, lunch of  (onderdeel van een) complete maaltijd. Voor (delicatessen-)winkels en slagerijen is de pie een mooie aanvulling op het assortiment, en voor de horeca is het een heerlijke verrijking van de menukaart. De ambachtelijk gemaakte bake-off pie wordt in ongeveer 30 minuten vers afgebakken, of in een kwartier opgewarmd als deze al afgebakken is.

Het productieproces

In onze moderne bakkerij bereiden we de pie’s op ambachtelijke wijze. Hier wordt het deeg uitgesneden en geperst, waarna de bakjes worden gevuld met een ruime hoeveelheid vulling. Vervolgens worden ze afgedekt en afgewerkt met het enige echte PieMan zegel. Vervolgens worden de pie’s in de chill blaster snel teruggekoeld tot de gewenste temperatuur en direct ingevroren. Dit proces zorgt ervoor dat PieMan altijd vers kan aanleveren en dat de pie’s langer houdbaar zijn. Op deze manier krijgt u altijd een heerlijk vers en ambachtelijk product!